Przepisy Roxi

Bagnety Maryli

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego np. z łopatki
  • 30 dag pieczarek
  • mała cebulka
  • ser żółty w plastrach
  • 1 jajko
  • majonez
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • maggie
  • czosnek


Wykonanie:

  1. Mięso doprawić, dodać jajko, wyrobić na gładką masę.
  2. Formować płaskie kotlety i układać na dużej blasze z piekarnika
    wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Pieczarki pokroić drobno, cebulkę też , zeszklić na patelni, dosypać pieczarki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem.
  4. Usmażone pieczarki wylożyć na kotlety, posmarować każdy łyżeczką majonezu i przykryć plasterkiem sera.
  5. Zapiekać ok 40 min w 180°C


  6. Przepis pochodzi ze strony