Przepisy Roxi

Tarta z budyniem i owocami

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
  • 125 g masła
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 galaretka
  • 1 budyń
  • owoce





Wykonanie:

  1. Mąka+cukry+masło+jajka.
  2. Ciasto wsadzić na 10 min do zamrażalnika.
  3. Zrobić galaretkę.
  4. Ciasto rozwałkować i wyłożyć do formy.
  5. Piec w 175-180°C przez 20 min.
  6. Przygotować budyń z mniejszą ilością mleka.
  7. Kiedy budyń ostygnie, wyłożyć go na ciasto.
  8. Owoce wyłożyć na budyń i całość zalać galaretką.
  9. Wstawić do lodówki.