Przepisy Roxi

Ciasto krówka przepis od Agi S.

Składniki na 12 sztuk:

  • 4 op. ciastek Petit Buerre (Krakowski)
  • krem karpatka (Delecta)
  • masa kajmakowa - krówkowa (Gostyń)
  • 2 śmietanfixy (Dr. Oetker)
  • 200 ml słodkiej śmietanki
  • polewa czekoladowa (Dr. Oetker)






Wykonanie:

  1. Warstwa ciastek.
  2. Warstwa gorącego kremu.
  3. Warstwa ciastek.
  4. Warstwa masy kajmakowej (bez podgrzewania).
  5. Warstwa ciastek.
  6. Warstwa bitej śmietany bez cukru.
  7. Warstwa Ciestek.
  8. Polewa.
  9. Odstawić na 12h do lodówki, żeby ciastka zmiękły.


Przepyszne ciasto!! Pierwsze, którym się zasłodziłam.