Przepisy Roxi

Muffinki marmurkowe

Składniki na 12 sztuk:

  • 280 g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 115 g cukru
  • 2 jajka
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki kakao





Wykonanie:

  1. W jednym naczyniu wymieszać makę, proszek do pieczenia, sól, cukier.
  2. W drugim jajka, mleko, olej i ekstrakt z wanilii.
  3. Połaczyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników.
  4. Podzielić na 2 części, do jednaj dodać kakao, wymieszać.
  5. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać na zmianę
    po łyżeczce ciemnego i jasnego ciasta.
  6. Piec około 20 minut w temperaturze 200°C.
  7. Studzić na kratce.


Przepis pochodzi ze strony